Man utsatt för rånförsök – gärningsmän flydde tomhänta

Publicerad

Vid halvniotiden på onsdagskvällen utsattes en man i 70-årsåldern för ett rånförsök i centrala Uddevalla.

Två män ska ha försökt få tillgång till mannens värdesaker och hotat honom med ett pistolliknande föremål.

– Den äldre mannen skrek till och då blev två männen rädda och sprang därifrån utan att ha fått med sig något, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen region Väst.

Vid 20.35 på onsdagskvällen fick polisen larm om att en man i 70-årsåldern utsatts för ett rånförsök i centrala Uddevalla.

– Två yngre män, maskerade med huvor av något slag ska ha hotat honom och han upplever att de har ett pistolliknande föremål, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson.

De yngre männen fick kalla fötter efter att den äldre mannen skrikit åt dem.

– Den äldre mannen skrek till och då blev två männen rädda och sprang därifrån utan att ha fått med sig något, säger Adlersson.

Efter att de blivit skrämda sprang det in mot Kungstorget i Uddevalla, och polisen har inlett en sökinsats för att få fatt på männen.

– Vi söker bland annat med hundar, men har ännu inga gripna, säger Adlersson.

Relaterade ämnen
Alfred Dikalow
Alfred Dikalow

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER