Skottskadad man kördes till sjukhus

Publicerad
Uppdaterad

En skottskadad man ska ha anlänt till ett sjukhus i Göteborg under onsdagskvällen.

Mannen ska ha varit skadad i benet och körts till sjukhuset av bekanta.

– Det ska röra sig om en skottskada i ett av benen, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen region Väst.

Den skjutne mannen bedöms inte ha livshotande skador.

Vid 17.58 fick polisen ett larm från ett sjukhus i Göteborgstrakten om att en skottskadad man anlänt till dem.

– Han ska ha körts dit av bekanta, och det ska röra sig om en skottskada i ett av benen, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen i Region Väst.

Enligt personalen på sjukhuset ska det inte röra sig om några livshotande skador.

"Vi vet inte exakt var"

Enligt polisen har man inte fått några uppgifter om att en skottlossning ägt rum, utan man blev varse om att det lossats skott i samband att mannen dök upp på sjukhus.

– Det vi vet är att skottlossningen ska ha skett någonstans i Angered, vi vet inte exakt var än men vi letar på olika platser i området, säger Adlersson.

Vid 21.30-tiden på onsdagen hade polisen fortfarande inte lokaliserat brottsplatsen.

Polisen använder sig bland annat av hundar under sökinsatsen, och man har inlett en förundersökning kopplat till händelsen.

– Vi har inlett en förundersökning om grov misshandel, säger Adlersson.

Relaterade ämnen
Alfred Dikalow
Alfred Dikalow

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER