Polisen har spärrat av ett stort område efter ett misstänkt mordförsök i Kallebäck. Foto: LÄSARBILDPolisen har spärrat av ett stort område efter ett misstänkt mordförsök i Kallebäck. Foto: LÄSARBILD
Polisen har spärrat av ett stort område efter ett misstänkt mordförsök i Kallebäck. Foto: LÄSARBILD
Polisen har hundar till hjälp i jakten på en man som misstänks för mordförsök i Kallebäck. Foto: LÄSARBILDPolisen har hundar till hjälp i jakten på en man som misstänks för mordförsök i Kallebäck. Foto: LÄSARBILD
Polisen har hundar till hjälp i jakten på en man som misstänks för mordförsök i Kallebäck. Foto: LÄSARBILD

Man till sjukhus efter knivskärning

Publicerad

Ett stort polispådrag ägde rum i Kallebäck i Göteborg efter ett bråk i en lägenhet.

En person fördes till sjukhus i ambulans.

– Han ska eventuellt vara knivskuren, vården arbetar med honom nu, säger Joakim Hansson, inre befäl vid polisen i region Väst.

Ögonvitte ska ha sett en nedblodad och knivbeväpnad man komma ut ur en trappuppgång.

Runt klockan 20 greps en person misstänkt för mordförsök.

Ett stort polispådrag pågår i Kallebäck, Göteborg. Flera polispatruller och hundpatruller är på plats vid ett avspärrat område.

– Klockan 16.38 så fick larm om ett bråk i en lägenhet. En person är avförd till sjukhuset, han ska eventuellt vara knivskuren, säger Joakim Hansson.

Polishelikopter spanar

Polisen har satt in stora resurser i jakten på gärningsmannen, bland annat polishelikopter.

– Vi letar efter person nummer två i det här bråket, det verkar som att de här två männen har varit på varandra, säger Hansson.

Anna Andersson bor i Kallebäck och berättar att det är många poliser inblandade i jakten på gärningsmannen.

– Man har spärrat av ett stort område och jag ser poliser överallt. Det finns polishundar här också och så cirkulerar det en polishelikopter i luften, berättar hon.

Misstänks för mordförsök

Ett stort antal boende i området kan följa jakten. 

– Jag såg att ambulansen fick köra iväg med den skadade personen tidigare, berättar Anna Andersson.

Mannen som jagas av polis är misstänkt för mordförsök.

Klockan 18.10 har polisen genomfört en husrannsakan i jakten.

– Den gav ingen träff så vi har ännu ingen gripen.

Hansson berättar att det ska handlat om ett bråk. Mannen som avfördes i ambulans till sjukhus var talbar till en början, men uppges nu vara nedsövd på sjukhuset.

Ett ögonvittne uppger att denne sett en nedblodad man komma ut ur en trappuppgång innanför det nu avspärrade.

– Det var en skräckinjagande syn eftersom mannen bar en vit t-tröja som var helt nedblodad. Den blodige hade en kniv i handen och kom efter en annan man som sprang iväg från platsen, uppger vittnet.

Runt klockan 20 uppger polisen att man gripit en person som är misstänkt för mordförsök.

 

Följ GT på Facebook och Twitter – där kan du diskutera och kommentera alla våra artiklar!​

Relaterade ämnen
Sanna Wikström
Sanna Wikström
Björn Lindsten
Björn Lindsten

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER