Misshandeln ägde rum i närheten av Plikta lekpark i Slottskogen. OBS bilden är tagen 2010. Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Misshandeln ägde rum i närheten av Plikta lekpark i Slottskogen. OBS bilden är tagen 2010.  Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Pojke sparkad i huvudet av man

Publicerad

Polis har gripit en man i 25-årsåldern efter att han gått till attack på Plikta lekpark i Slottsskogen i Göteborg.

Mannen ska först ha gått till attack mot en pojke i sjuårsåldern. Kort därefter gett sig på fler vuxna inne på lekplatsen. 

– Han har gett sig på ett barn, helt oprovocerat, med sparkar och slag mot huvudet, säger Joakim Hansson, vakthavande befäl på polisen. 

Pojken fick föras till sjukhus efter attacken. 

Vid klockan halv fyra larmades polisen till Plikta lekplats i Slottsskogen efter att en man gått till fysisk attack mot flera personer. 

– Han var väldigt aggressiv. Han har slagit personer på platsen. Det är lite oklart exakt vad som har hänt, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i Region Väst. 

Enligt uppgifter till GT ska en eller flera barn blivit slagna av mannen.

– Det är oklart om han har varit på något barn. Det står att det har varit både vuxna och barn på plats. Vi får reda ut vem som blivit utsatt, säger Peter Adlersson.

Förd till sjukhus 

Senare på lördagseftermiddagen kunde polisen bekräfta att det handlade om ett barn som blivit attackerad. En pojke i sjuårsåldern. 

– Han har gett sig på ett barn, helt oprovocerat, med sparkar och slag mot huvudet, säger Joakim Hansson, vakthavande befäl på polisen.

Kort efter att ha misshandlat pojken, sprang den misstänkta mannen in på Plikta lekplats och gav sig på flera vuxna. 

– Pojken är förd till barnkliniken. Han ligger för röntgen. Vi vet inget motiv, säger Joakim Hansson. 

Sahlgrenskans presstjänst uppgav senare på lördagseftermiddagen att pojkens tillstånd är stabilt. 

– Han är lindrigt skadad, säger Monica Lindström, på pressjouren. 

Greps snabbt av polis

Mannen, som är i 25-årsåldern, övermannades av säkerhetspersonal från Way out West innan polisen kom fram till platsen. 

Han är anhållen och misstänks för grov misshandel, alternativt misshandel. 

Larmet kom in till polisen vid klockan 15.20, bara nio minuter senare var mannen gripen av polis. 

– Han var minst sagt väldigt stökig. Vi slängde in honom i bilen och körde därifrån, säger Joakim Hansson. 

Tidigare på lördagen inträffade en annan misshandel, av liknande karaktär, där en man i 60-årsåldern blev stampad i huvudet. Polisen misstänker att det kan finnas en koppling. 

– Det finns en del saker som stämmer överens, men det är ingenting som är säkert. De jobbar vidare med det, säger Joakim Hansson. 

Oskar Dahlgren
Oskar Dahlgren

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER