Foto: Läsarbild
 Foto: Läsarbild

Man knivhuggen i halsen utomhus

Publicerad

En man hittades svårt knivskuren i Göteborg på sena lördagskvällen – två män sågs springa från platsen. 

Mannen ska ha blivit knivhuggen i halsen, enligt Aftonbladet.

Polisen har satt in stora resurser i jakten på gärningsmannen – hittills utan framgång.

–– Allt tyder på att han har haft jättetur, för vi har kunnat ha ett litet kort samtal med honom, säger Annki Löfstrand, vakthavande befäl vid polisen i region Väst, till TT.

Det var vid 23.30-tiden på lördagskvällen som polisen fick in ett larm om att en man hittats svårt knivskuren utomhus på Hisingen i Göteborg.

Mannen ska vara allvarligt skadad efter att ha fått flera hugg i överkroppen. Enligt Aftonbladet ska han bland annat ha huggits i halsen.

Enligt polisen ska två okända män vara misstänkta för dådet. Männen ska ha sprungit från platsen efter att ha knivhuggit mannen upprepade gånger. 

Polisen rubricerar händelsen som mord- alternativt dråpförsök. 

– Allt tyder på att han har haft jättetur, för vi har kunnat ha ett litet kort samtal med honom. Det var det ingen som trodde från början. Vi vet inte om det är kniv eller något annat vasst föremål, säger Annki Löfstrand, vakthavande befäl vid polisen i region Väst, till TT.

Gärningsmannen fortfarande på fri fot

Ingen misstänkt gärningsman har hittills gripits för dådet.

– Vi vet inte om platsen som den skadade hittades på är själva brottsplatsen, det kan vara så att den skadade har flyttat på sig, säger Annki Löfstrand.

Polisen har därför sökt i ett relativt stort område. Det är i nuläget oklart om det rör sig om ett rent överfall, ett rån som gått snett eller någonting annat.

Polisen har under natten sökt med hundpatruller på platsen och pratat med vittnen. 

Mannen fördes till Sahlgrenska sjukhuset där han nu vårdas.

På söndagsmorgonen klassas hans skador som livshotande. 

Relaterade ämnen
Sanna Wikström
Sanna Wikström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER