En man har blivit svårt knivhuggen i Skara. Foto: Foto: Skaraborgs läns tidning
En man har blivit svårt knivhuggen i Skara. Foto: Foto: Skaraborgs läns tidning

Man allvarligt skadad efter svåra knivdådet

Publicerad

En man knivskars på onsdagseftermiddagen med flera hugg i en trappuppgång i Skara.

Knivhuggen träffade mannen i magen.

Han fördes till sjukhus. Polisen rubricerar händelsen som försök till mord.

– Läget för honom var kritiskt i ambulansen. Vi vet inte om han kommer att överleva, sa Tomas Vänerfors, stationsbefäl vid Lidköpingspolisen.

Vid 20-tiden meddelade polisen att den knivskurne mannens tillstånd var allvarligt men stabilt.

Polisen fick larmet om knivskärningen strax före klockan 15 på onsdagen.

– Patrullen är där nu. Det är en man som är knivskuren med flera hugg i magen. Han är avförd till sjukhus, sa Tomas Vänerfors.

Han tillade:

– Knivskärningen skedde i en trappuppgång.

"Obehagligt"

En av de boende i trappuppgången berättar att de inte kunnat gå ut på grund av händelsen.

– Det står några polisbilar här utanför och det är avspärrat. Vi får nog inte gå ut än så vi har inte gjort det heller, säger den boende som uppger att det är ett lugnt område.

– Det känns obehagligt, det är inte så kul.

"Vet inte om han kommer att överleva"

Den knivskurne mannen var mycket allvarligt skadad. Vid 20-tiden meddelade polisen:

– Läget för mannen är allvarligt men stabilt, säger Katarina Lyxell, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Skaraborg.

Försök till mord

Enligt Skaraborgs Läns Tidning, som hade en filmande reporter på platsen, befann sig ett stort antal poliser vid den aktuella adressen.

– Vi har en massa utredare på väg dit. Vi rubricerar detta som försök till mord, så allvarligt är det, sa Tomas Vänerfors.

Brottsplatsen spärrades av för teknisk undersökning.

– Polisen håller och har hållit förhör och teknisk undersökning är genomförd på platsen, någon gärningsman är ännu ej gripen, säger Katarina Lyxell vid Skaraborgspolisen.

Texten uppdateras.

Gustav Sandström
Gustav Sandström
Daniel Olsson
Daniel Olsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER