Färden slutade i diket. Foto: MIKAEL BERGLUND
Färden slutade i diket. Foto: MIKAEL BERGLUND

Man stal buss – ville provköra i snökaoset

Publicerad

Mannen ville provköra sin arbetsgivares buss – trots att han saknade körkort.

Färden slutade i diket och med en polisanmälan, uppger polisen själva.

– Han sa att han hade stulit bussen från sin arbetsgivare. Han skulle provköra i snöovädret och hamnade sedan i diket, säger Peter Adlersson, polisens presstalesman.

Det var natten till måndagen, mitt under snöovädret, som den unge, körtkortslöse mannen fick för sig att testköra sin arbetsgivares buss, uppger polisen. Men färden gick inget bra och slutade med att mannen körde i diket i Stenungsundsområdet.

Peter Adlersson, polisens presstalesman i region Väst, berättar mer om händelsen:

– Det var en patrull som var ute och körde på E6.  Där var en buss i diket.  Man träffade på föraren, som visade sig sakna körkort.

Skulle "provköra" buss

Förutom att ha saknat körkort ska mannen ha stulit bussen – från sin egen arbetsgivare.

– Han sa att han hade stulit bussen från sin arbetsgivare. Han skulle provköra i snöovädret och hamnade sedan i diket.

 

LÄS OCKSÅ: Landvetter stängs efter snökaos

 

Mannen misstänks nu för olovlig körning.

– Bussen fick bärgas och man har skrivit en anmälan om olovlig körning eftersom han saknar behörighet. Jag kan tänka mig att det även blir stöld på bussen, men det finns det inget noterat om, säger Peter Adlersson, som refererar till polispatrullens anteckningar.

Västtrafik: "Ingen information"

Västtrafik bekräftar att det handlar om företagets bussar, men att personen jobbar för ett annat företag.

– Polisen kommer göra en utredning och trafikföretaget kommer vidta arbetsrättsliga påföljder, säger Mette Ramqvist, presschef vid Västtrafik.

 

LÄS OCKSÅ: Alicia, 8, blev lämnad vid vägkanten 

Erik Göthlin
Erik Göthlin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER