Man stal budbil – misshandlade föraren med slag

Publicerad

På torsdagskvällen blev en budbilsförare bestulen på bilen i Biskopsgården på Hisingen i Göteborg.

Föraren blev misshandlad med slag då han försökte stoppa tjuven.

– Då får personen ta sig ut ur bilen som sedan drar i väg, säger Tommy Nyman, presstalesperson vid polisen i region Väst. 

Larmet om stölden kom vid 18.45-tiden på torsdagen. 

En budbilsförare höll på att lasta paket i Biskopsgården då en okänd man hoppade in i förarsätet och försökte startade bilen.

Föraren försökte då stoppa biltjuven genom att själv hoppa in på passagerarsidan.

– Föraren får slag i ansiktet och får ta sig ut ur bilen och då drar den i väg, säger Tommy Nyman, presstalesperson vid polisen i region Väst. 

Ingen gripen

Tjuven försvann sedan i okänd riktning med bilen.

Polisen är på plats och söker efter gärningsmannen och den stulna budbilen.

– Vi har larmat ut bilen över Göteborg, säger Nyman. 

Vid 22-tiden hade polisen inte hittat vare sig bilen eller gärningsmannen. 

Brottet rubriceras som grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel. 

Polisen är på plats för att höra vittnen och den målsägande. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER