Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Man misstänkt för skott mot SD-ledamot släpps fri

Sara-Lena Bjälkö, SD, satt på en buss som ska ha blivit beskjuten. Foto: SVEN LINDWALL

Den man som misstänks för att ha skjutit mot en buss utanför Töreboda, som SD:s riksdagsledamot Sara-Lena Bjälkö färdades i, har försatts på fri fot, rapporterar SVT Väst.

Det var i slutet av augusti som en buss som SD-politikern Sara-Lena Bjälkö och ytterligare två personer färdades i ska ha blivit beskjuten.

– Jag trodde att vi skulle bli ihjälskjutna, har hon tidigare sagt till GT.

 

 

– Det var så chockartat. Jag är bara så glad att min dotter inte var med. Jag kämpar för ett tryggare och säkrare samhälle, för att folk inte ska behöva uppleva skjutningar och dödsskjutningar, och så händer det här, sa hon vidare.

En misstänkt

En man i 25-årsåldern begärdes några dagar senare häktad på sannolika skäl misstänkt för grovt olaga hot. Men sedan i måndags är han försatt på fri fot – eftersom häktningsbeslutet har hävts, skriver SVT Nyheter Väst.

 

 

– Vi har bedrivit utredning och jag har kommit fram till att han inte bör vara häktad längre. Utredningen har kommit så långt att det inte finns någon möjlighet att han kan förstöra något längre. Utredningen är inte helt klar, men det finns inte skäl att hålla honom häktad, säger åklagaren Lars-Göran Wennerholm till SVT.

Väntar på tekniska svar

Mannen är fortfarande misstänkt för brottet.

– Ytterligare några förhör ska hållas och vi väntar på lite tekniskt, sedan får jag sätta mig ner och titta på utredningen som helhet och hur det blir, säger Wennerholm till SVT.

Mannens advokat Helena Svärd till SVT:

– Det enda jag kan kommentera är att han är oskyldig och då ska han naturligtvis vara på fri fot.

Brottet utreds av polisens demokrati- och hatbrottsgrupp, men det verkar inte finnas mycket som tyder på att motivet varit politiskt.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!