Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man slog tillbaka mot tre gärningsmän vid rånförsök

Sent på torsdagskvällen larmades polisen om ett rånförsök i Falkenberg, en man hade blivit attackerad av tre gärningsmän som troligtvis ville åt mannens cykel.

Han knuffades omkull och fick motta flera slag men lyckades slå tillbaka och gärningsmännen lämnade platsen. 

Händelsen utspelade sig strax före 23.30 på torsdagskvällen. 

En man som kom cyklande i Falkenberg blev omkullknuffad av tre för honom okända personer. 

Rånarna hade kommit till platsen i en bil, de stannade för att sedan hoppa på offret som fick motta flera knytnävsslag, enligt polisen. 

Den attackerade mannen lyckades slå tillbaka och då backade gärningsmännen och hoppade in i sin bil och lämnade platsen. 

– Då backar de och sticker från platsen i bilen, anmälaren själv säger att cykeln är dyrbar och att han tror att de var ute efter den, säger Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst. 

Gjorde anmälan om rånförsök 

Mannen behövde inte föras till sjukhus och polisen skrev en anmälan om försök till rån.

Polisen genomförde ingen sökinsats efter gärningsmännen.

– De hoppade ju in i en bil och det hade tagit en stund efter händelsen innan han ringde oss så det är ingen stor chans att hitta någon . Men vi kollar om det skulle finnas någon övervakningskamera och liknande händelser som är anmälda, säger Christer Fuxborg.