Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man släppt på fri fot efter knivskärning i Falkenberg

Offret skadades svårt vid knivattacken.Foto: MIKAEL BERGLUND

Den man som suttit anhållen misstänkt för mordförsöket på en äldre kvinna i Falkenberg i helgen har släppts på fri fot.

– Misstankarna mot mannen har försvagats och därför ska han försättas på fri fot, även om han inte avskrivs helt från utredningen, säger kammaråklagare Andreas Bergman, i ett uttalande.

Det var i lördags som en kvinna i 80-årsåldern blev attackerad under en promenad i Falkenberg. Gärningsmannen, som ska ha färdats på en cykel, skar henne med ett vasst föremål och försvann sedan från platsen.

En stor polisinsats inleddes men det var först söndag kväll som en man i 50-årsåldern greps, misstänkt för dådet. Han anhölls senare av åklagare och har suttit frihetsberövad – fram tills nu. 

Misstankarna försvagade

Åklagaren anser att misstankarna försvagats och att mannen därför ska släppas på fri fot.

– Polisen har genomfört ett flertal förundersökningsåtgärder. Misstankarna mot mannen har försvagats och därför ska han försättas på fri fot, även om han inte avskrivs helt från utredningen, säger kammaråklagare Andreas Bergman, i ett uttalande.

Mannen, som förnekat brott, har försvarats av advokat Irene Lind.

– Det har bara hållits ett förhör där jag har varit närvarande. Det var ett ganska omfattande förhör, och vi har inte fått några uppgifter som visar på någon koppling mellan honom och offret. Inte heller var i misstankarna det ligger, varför han greps för det här brottet, sa hon till GT under måndagen.

Äldre kvinna på sjukhus

Hon menade också att mannen överhuvudtaget inte varit på platsen vid tidpunkten för brottet.

Den äldre kvinnan skadades svårt vid dådet. Under måndagen uppgav polisen att hon opererats och att hennes skadeläge var allvarligt men stabilt.