Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man sköts i Tynnered - avled på sjukhus i natt

Foto: Anders Ylander

26-åringen som blev skjuten vid skottlossningen på Briljantgatan i Tynnered vid 22-tiden igår avled under natten på sjukhus.

Polis har inlett en förundersökning för mord alternativt dråp.

– Det är hemskt, jag vill flytta härifrån, sa Anna Bernsson, som bor i närheten, när hon gick förbi den avspärrade brottsplatsen.

Polisen fick det första larmet om skottlossningen på Briljantgatan i Tynnered klockan 21.49. Ett flertal skott hade då hörts i området.

En man som hittades skjuten fördes till Sahlgrenska sjukhuset för vård, men hans liv gick inte att rädda. Strax efter halv ett i natt kom beskedet att mannen avlidit på sjukhuset.

"Förhör vittnen"

– Vi har identifierat honom nu. Det är en 26-årig man som är hemmahörande i Frölunda. De anhöriga är underrättade, berättar polisens press talesperson Teresia Lagnefors.

Mannen är känd av polisen sedan tidigare.

Ett flertal polispatruller har varit på plats. Till en början deltog också hundpatruller i sökandet efter gärningsmannen.

Skottlossningen inträffade alldeles vid Briljantgatans hållplats några hundra meter efter OKQ8-macken. Vid hållplatsen syntes en stor blodpöl. Medan GT var på plats kom en förtvivlad man förbi som uppgav att han är en släkting till offret.
– Jag har varit på sjukhuset och är på väg hem. Jag vill bara se platsen där det hände, förklarade han.

Vill flytta

Anna Bernsson som bor i närheten av brottsplatsen säger till GT att hon velat flytta från området de senaste fem åren.

– Men ingen vill byta med mig. Man hör mycket nu om vapen, langning och narkotika. Jag vill inte gå ut så här sent men är tvungen att rasta hunden, säger hon.

En yngre kille som kommit fram till polisen med en hel kula som han hittat i backen säger:

– Jag har flyttat hit ganska nyligen från Biskopsgården och trodde att det skulle vara bättre här.

Inga spår

Under morgonen var det fortfarande oklart vem gärningspersonen var.

Göteborgspolisen har haft tekniker på plats till klockan 04.00 och arbetar efter teorin att det rör sig om ett mord alternativt dråp.

Under skottlossningen fick två lägenheter fönster krossade. Flera skott avlossades på platsen.