Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Man sköts ihjäl av polis – uppges agerat hotfullt

112, 114 14, 1177 – här är viktiga larmnummer att ha koll på.
Polisen har avlossat ett skott i samband med en insats på Öckerö.

Polisen har avlossat ett skott i samband med en insats på Öckerö.

Mannen som träffades dog senare av sina skador.

– Jag går inte in på någonting om omständigheter eller detaljer i nuläget, säger polisens presstalesperson Anna Göransson.

Händelsen inträffade på Öckerö på söndagsförmiddagen, i samband med en insats med anledning av Lagen om psykiatrisk tvångsvård.

– När vi är på den här platsen på Öckerö uppstår en nödvärnssituation där den här mannen agerar hotfullt mot polisen på plats, säger polisens presstalesperson Anna Göransson.

Polisen avlossade skott mot mannen.

Han fördes med ambulans till sjukhus. Först meddelade polisen att skadeläget var okänt, och senare att han avlidit av sina skador.

Polisen vill i nuläget inte uttala sig mer om vad som hände eller på vilket sätt mannen uppges ha agerat hotfullt. 

– Nej, jag går inte in på någonting om omständigheter eller detaljer i nuläget. Det här kommer utredas av Särskilda åklagarkammaren som rutin, säger Anna Göransson.

Mannens anhöriga är underrättade. 

Ur arkivet:
Polis sköt varningsskott efter våldsam polisjakt

En mopedist försökte, i samband med ett polisförföljande i Kortedala på fredagskvällen, att köra på en mc-polis. Mopedisten, som är i 35-årsåldern, är nu misstänkt för flera brott.