Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man skadad efter svår misshandel – fyra gripna

En man vårdas för allvarliga skador efter en synnerligen grov misshandel i Alingsås.

– Det är en man i 60-årsåldern som är förd skadad till sjukhus, säger Ann-Christine Löfstrand, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Fyra misstänkta personer har anhållits.

Mannen som misshandlades svårt i Alingsås under påskhelgen har nu dött av sina skador

Larmet kom till polisen redan 18.32 på långfredagskvällen.

Polisen fick då ett samtal från vad man beskriver som en "uppenbart påverkad man" som uppger att en annan man blivit misshandlad. Tipsaren hade svårt att redogöra för vad som hänt, men ska även ha sagt att hela lägenheten är sönderslagen.

– Det var väldigt oklara uppgifter i början, säger Ann-Christin Löfstrand.

Polis och ambulans ryckte ut och en svårt skadad man hittades i en lägenhet. Mannen kördes till Alingsås sjukhus, men på grund av omfattningen av hans skador kördes han senare vidare till Sahlgrenska i Göteborg.

– Vi försöker få någon klarhet i om det finns vittnen, knackar dörr, skriver anmälningar och håller förhör, sa Löfstrand under fredagskvällen.

Fyra anhållna

I lägenheten där den skadade hittades befann sig fyra personer. Samtliga, både män och kvinnor, greps misstänkta för grov alternativt synnerligen grov misshandel.

Platsen spärrades av.

– Vi kommer genomföra en teknisk undersökning, sa Ann-Christin Löfstrand på fredagskvällen.

På lördagsmorgonen hade polisens presstalesperson Stefan Gustafsson uppdaterad information om ärendet. Han uppger att de fyra misstänkta personerna har anhållits av åklagare under natten.

– Med anledning av det våld som mannen utsatts för så rubricerar polisen som synnerligen grov misshandel, meddelar Gustafsson.