Man svårt skadad efter knivattack: ”Mordförsök”

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.

En man har skadats allvarligt efter en knivattack utanför en restaurang i Marks kommun under onsdagskvällen. Mannen fick föras med ambulanshelikopter till sjukhus där han fortfarande vårdas. 

En man i 35-årsåldern har gripits och polisen utreder händelsen som misstänkt mordförsök.

Klockan 21.30 under onsdagskvällen larmades polis till Fritsla i Marks kommun efter att en man blivit attackerad med kniv utanför en restaurang.

SVT Väst skriver att mannen ska ha blivit knivskuren i halsen och bröstet.

– Målsägande har varit nersövd under natten och är fortsatt nersövd, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen i region Väst på torsdagsmorgonen. 

En man i 35-årsåldern har gripits av polis och har under natten blivit anhållen av åklagare misstänkt för försök till mord. 

Polis arbetade under onsdagskvällen med en brottsplatsundersökning och uppger att ett flertal vittnen till händelsen är förhörda på plats.

– Jag har inte fått några uppgifter än vad som har framkommit från de vittnen som är förhörda och målsäganden har inte kunnat bli förhörd än, så jag kan inte säga så mycket om motivet i nuläget. Men finns det ytterligare vittnen som vi inte har varit i kontakt med får de gärna höra av sig till oss, säger polisens presstalesperson Anna Göransson. 

Under torsdagseftermiddagen uppges mannens tillstånd ha förvärrats.

– Mannens tillstånd är i nuläget kritiskt, mer än så kan jag inte säga, säger Sahlgrenskas presskontakt.