Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man satt instängd i container – i dagar

OBS Genrebild. Mannen satt inspärrad i en container i flera dagar, enligt åtalet.Foto: ETIENNE LAURENT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Åtalet mot männen har lämnats in till Uddevalla tingsrätt.Foto: HENRIK JANSSON

En man satt instängd i en container i Lysekil i flera dagar.

Nu har fyra män åtalats, misstänkta för att ha kidnappat och spärrat in mannen i syfte att pressa honom på pengar.

En del av de pengar som gärningsmannen kommit över genom utpressningen ska ha använts för att finansiera en sportbil, skriver Bohusläningen. 

Enligt ett åtal som lämnats in till Uddevalla tingsrätt och som Bohusläningen tagit del av, kidnappade fyra män en man och låste in honom i en container.

Det misstänkta brottet ägde rum i slutet av april i år och mannen, som tvingades in i containern genom vapenhot, satt inspärrad i den i flera dagar.

Enligt åtalet ska offret under tiden då han satt fängslad i containern genom hot pressats på att ta olika lån på en summa av runt 700 000 kronor.

Utpressningspengar användes till sportbil

Pengar, som enligt åtalet, delvis använts för att finansiera en sportbil till en av de män som nu står åtalade misstänkt för brottet.

Den sportbilen är nu i förvar hos polisen.

Den man som använt pengarna för att köpa vrålåket står nu åtalad för människorov, grov utpressning och försök till grov utpressning.

Han står också tidigare åtalad för ett försök till människorov efter en händelse i Brastad. Ett brott som förhindrades från att fullbordas av polis.

De övriga tre männen som misstänks ha spärrat in mannen i containern står åtalade för människorov.

Samtliga av de åtalade är skrivna i Lysekil och nekar till brott.