Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man ryckte ut på larm – blev gängmisshandlad

En man blev nedslagen av flera personen sedan han åkt ut på ett larm som gått i en butik i centrala Falköping.

– Männen slog även sönder hans bil, säger polisens presstalesperson Jenny Widén, till Skaraborgs läns tidning.

Det var strax innan klockan 02 under natten mot lördagen som en man i Falköping åkte ut till en butik med anledning av att larmet gått i butiken.

Väl framme blev mannen nedslagen av flera personen. Gärningsmännen slog av sönder mannens bil innan de flydde platsen i ett eget fordon.

– Han mötte fyra personer och blev nedslagen. Han fick slag i ansiktet men ska inte ha blivit allvarligt skadad, säger Jenny Widén till Sklt.

Ned nedslagne mannen noterade flyktbilens registreringsnummer, och polisen kunde gå ut med ett larm på polisradion.

Greps i Grästorp

Omkring 1,5 timme senare kunde polis stoppa den aktuella bilen i närheten Grästorp. Tre män befann sig i bilen, de har gripits misstänkta för bland annat försök till stöld, misshandel och skadegörelse.

När Widén får frågan om en misstänkt gärningsperson fortfarande är på fri fot så svarar hon till Sklt:

– Vi vet inte det, egentligen. Initialt trodde vi att det var fyra personer som var inblandade, men det kan vara så att det bara var tre. Det kan vara svårt för målsägande att komma ihåg det direkt efter. Vi får se vad vi får fram under förhören.

Gärningsmännen ska inte ha fått med sig något stöldgolds från butiken.