Man rånades – på sina helt nyinköpta kläder

Publicerad

En man blev rånad på sina nyinköpta kläder i Göteborg på torsdagskvällen.

– Två rånare hotade med något som såg ut som en jaktkniv, säger Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Gärningsmännen flydde på en svart moped.

Larmet om personrånet kom klockan 18.46 från hållplatsen Storås i Angered.

– Anmälaren har blivit rånad med kniv på sina nyinköpta kläder som han hade i flera påsar, säger Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Gärningsmännen hade svarta hjälmar på sig och försvann på en svart moped i riktning mot Angered.

– De hotade med någon form av jaktkniv, enligt anmälaren.

Även om rånarna var maskerade har offret lämnat ett vagt signalement. Föraren av mopeden beskrivs vara i 20-25-årsåldern.

Den rånade mannen skadades inte fysiskt.

– Polispatrullen har förhört och hjälpt honom att ta sig hem, säger Christer Fuxborg.

Polisen har försökt att lokalisera mopeden, men utan framgång. Ingen person har heller gripits.

Joakim Magnå
Joakim Magnå

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER