Man rånad på jacka – 5 personer misstänkta

Publicerad

En ung man har under fredagskvällen blivit rånad på sin jacka i området Öxnehaga i Huskvarna.

– Det är fem misstänkta gärningspersoner som är mer eller mindre inblandade, säger Fredrik Granström, vakthavande befäl vid polisen i Jönköping.

Ingen person har gripits.

Larmet om personrånet kom till polisen vid 19-tiden på fredagskvällen.

– Det är en man i 18-årsåldern som blivit avtvingad sin jacka under hot, säger Fredrik Granström, vakthavande befäl vid polisen i Jönköping.

Den målsägande har berättat att det var fem personer som var mer eller mindre inblandade i rånet. Han ska inte ha behövt uppsöka sjukhus efteråt.

Har det varit någon form av vapen inbladat?

– Vi vet inte exakt hur hoten gått till.

Polisen sökte i närområdet efter rånet men ingen har gripits.

Har ni något signalement på gärningsmännen?

– Jag kan inte gå ut med det än, det ska hållas kompletterande förhör först.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER