Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man rånad och nedslagen – gärningsmän hotade med kniv

En ung man blev knivhotad, nedslagen och rånad av flera gärningsmän i centrala Göteborg natten mot tisdagen.

– Det var ett otäckt personrån. Även hans kamrat blev nedslagen, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Det var vid 00.40-tiden natten mot tisdagen som tre gärningsmän gick till attack mot en person på Järntorget i Göteborg. Männen knivhotade och slog ner en mannen i 25-årsåldern som rånades på flera saker, bland annat en jacka.

– Även hans kamrat blev nedslagen. En av gärningsmännenn hotade med att han hade en pistol, men visade aldrig något vapen, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Vittne såg misstänkta personer

Han berättar att polisen några minuter senare fick samtal från en person i närliggande Haga som såg hur tre killar muddrade en jacka.

–  Hon befarade just att någon hade blivit rånad och personerna stämde in på signalementet från rånet på Järntorget, säger Morten Gunneng.

Polisen åkte till platsen men vid framkomsten hade gärningsmännen försvunnit.

”Mörbultade och chockade”

Ingen av de nedslagna männen ska ha behövt sjukhusvård.

– De var mest mörbultade och chockade, säger Gunneng.

Ingen person har gripits för rånet.

– Vi kommer att arbeta vidare med händelsen. Det finns uppgifter både från målsägare och vittne.