Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Man rånad – blev hotad med en avslagen flaska

En man rånades under måndagskvällen i centrala Göteborg.

Enligt mannen ska han ha hotats av två yngre män som använt sig av en avslagen flaska.

Det var strax innan klockan 21.00 som en man ringer till polisen och uppger att han blivit rånad vid Kronhusbodarna i centrala Göteborg. 

Enligt mannen själv ska han blivit rånad av två yngre män som hotat honom med en avslagen flaska och tagit hans jacka, mobil och plånbok. Därefter tog han sig till Pressbyrån i Nordstan, där han kunde låna en telefon och kontakta polisen. 

– Det ska inte vara några personskador, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i region väst. 

Knappt en timme efter rånet larmades polisen om ytterligare ett personrån, den här gången vid Backaplan på Hisingen, skriver P4 Göteborg.

En kvinna hade mött två yngre män vid vid sin bil. Männen ska ha tagit hennes väska och krossat en ruta på bilen, men kvinnan ska inte ha utsatts för våld.

Polis har sökte området efter gärningsmännen, men hittade dem inte.

 – Det slutade med en anmälan om grov stöld och skadegörelse, säger Sebastian Börjesson, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

108 personrån 

Under de senaste månaderna har det skett flera personrån i Göteborg. Under sommaren inträffade 108 personrån i centrala Göteborg

Senast under natten till söndag rånades en man i stadsdelen Masthugget. Mannen ska enligt polisen förts till sjukhus med ambulans i samband med rånet. 

Thomas Pettersson, kommissarie och analytiker på polisen i Göteborg, har tidigare sagt att offren ofta rånas på värdesaker och märkeströjor som inte är värt mer än några hundralappar. Men, enligt Pettersson, söker gärningsmännen också något annat med sina rån.

– Det är ett sätt att visa sin makt. De vill dominera platser, sa han i en tidigare intervju.