Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man överföll kvinna – ska ha varit beväpnad

Kvinnan lyckades sparka undan mannen och undkom med skärskador i ansiktet.Foto: Google Maps

Tidigt på söndagsmorgonen attackerades en ung kvinna i Lidköping.

– En gärningsman har rispat kvinnan i ansiktet med en kniv, sedan har han hållit fast henne och försöka skära upp hennes byxor, säger Carina Andersson, inre befäl vid polisen i Lidköping.

Strax efter halv sex-tiden på söndagsmorgonen fick polisen i Lidköping in larm om ett överfall i de centrala delarn av staden.

– Jag vet inte så jättemycket om det, vi håller på att jobba med det och hör kvinnan, säger Carina Andersson, inre befäl vid polisen i Lidköping.

En ung kvinna ska ha blivit överfallen i anslutning till Stadsträdgården.

– En gärningsman har rispat kvinnan i ansiktet med en kniv, sedan har han hållit fast henne och försöka skära upp hennes byxor, säger Carina Andersson.

Sparkade mannen

Kvinnan lyckades fly undan gärningsmannen.

– Hon lyckades undkomma, sparka mannen och springa därifrån., säger Carina Andersson.

Kvinnan klarade sig med lindriga skador.

På söndagsförmiddagen pågick förhör med kvinnan.

Händelsen rubriceras som försök till våldtäkt och ärendet har lämnats över till länskriminalpolisen. Ingen är i nuläget gripen.

Polisen söker nu vittnen till händelsen. Den som sett eller hört något i området kring Stadsparken tidigt på söndagsmorgonen kan kontakta polisen på telefonnummer 114 14.