Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man ordinerades vatten – dog av blodförgiftning

När mannens tillstånd förvärrades fördes han med ambulans till sjukhus där han avled två dagar senare.
Foto: HENRIK JANSSON
Mannen i 60-årsåldern hade haft feber och hosta i sex dagar när han uppsökte en vårdcentral i Mölndals kommun, men trots symptomen ordinerade läkaren honom bara att dricka vatten.
Foto: Google maps

Mannen i 60-årsåldern hade haft feber och hosta i sex dagar när han uppsökte en vårdcentral i Mölndals kommun.

Trots symptomen ordinerade läkaren honom bara att dricka vatten.

Tre dagar senare avled mannen av blodförgiftning och mördarbakterier.

Vårdcentralen har blivit anmäld till Ivo, rapporterar Göteborgs-Posten.

Händelsen inträffade förra året under mellandagarna. Den sjuke mannen hade varit sängliggande i sex dagar med feber och hosta när han fick hjälp av sin sambo att ta sig till en vårdcentral i Mölndals kommun. 

Läkarens bedömning var att det rörde sig om en lunginflammation och skrev ut penicillin. När sambon frågade läkaren hur hon skulle kunna sköta den sjuke mannen hemma fick hon enligt anmälan svaret att mannen skulle dricka mycket vatten trots att han knappt hade mäktat med att äta eller dricka något de närmast föregående dagarna.

Mannen fördes till sjukhus men avled två dagar senare

Dagen därpå försämrades mannens tillstånd avsevärt. Han fördes med ambulans till Intensivvårdsavdelningen på Mölndals sjukhus där han avled två dagar senare. Sjukhuset ska enligt Göteborgs-Posten ha konstaterat blodförgiftning och mördarbakterier.

Händelsen har lett till att vårdcentralen har blivit anmäld till Ivo (Inspektionen för vård och omsorg).