Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Man onanerade utanför en skola

Blottare onanerade utanför Lunnaskolan i Landvetter under fredagseftermiddagen. Polisen söker med spermahund efter mannen.

– Det är vid den här årstiden det börjar, säger polisens presstalesman, Björ Blixter.

Det var strax efter halv två på förmiddagen som polisen fick in samtal om en man som onanerade i buskaget bakom Lunnaskolan, där elever upp till årskurs fem går.

Polisen har fått signalement från vittnen, sökt med spermahund och kontrollerat flera personer på platsen, men ingen är gripen.

– Det här är inte ovanligt. Det är vid den här årstiden det börjar, när det är varmt och ljust på kvällarna. Sedan fortsätter det hela sommaren, säger Björ Blixter, polisens presstalesman.

Riktat mot barn

Från Saltholmen har polisen fått in liknande samtal under dagen, där det tipsats om "fula gubbar". Men händelsen vid Lunnaskolan ser man extra allvarligt på.

– Det här är riktat mot barn och det försöker vi vara snabba med att stävja.

Bör föräldrar vara oroliga?

– Nej, inte oroliga. Blottare är oftast ofarliga, men vi kan inte ge några garantier. Det viktiga är att barnen berättar för sina föräldrar vad de har upplevt och försöker ge signalement.

I onsdags försökte en man i Landvetter dra in en åttaårig pojke i sin bil genom att locka honom med godis. Pojken lyckades slita sig och springa därifrån.

– Vi ser inget samband mellan den händelsen och det som inträffade i dag, säger Björ Blixter.