Man hittad död i bostad – två personer anhållna

Publicerad

Två personer, en man och en kvinna, har anhållits för ett misstänkt mord i Lilla Edets kommun, skriver TTELA.

Det var natten till söndagen som en man hittades död i en bostad – där fanns också de två personer som nu har anhållits.

– Men än så länge vet vi inte så mycket. Vi håller på att samla information för att få en samlad bild av händelsen, säger åklagaren Daniel Edsbagge, till tidningen.

Polis och ambulans kallades till en bostad i Lilla Edets kommun i helgen, under natten till söndagen, där en man i 30-årsåldern hittades avliden.

I anslutning till platsen fanns ytterligare två personer, en man och en kvinna. Personerna togs med till polisstationen för förhör – och de har nu anhållits, misstänkta för mord.

Detta rapporterar TTELA.

De är skäligen misstänkta, vilket är den lägre misstankegraden.

Två misstänkta för mord

– Det är helt riktigt att det ska vara den lägre misstankegraden eftersom det inte är säkert att det handlar om mord, säger åklagaren Daniel Edsbagge, till tidningen.

Åklagaren understryker att man i nuläget inte lyckats skapa sig en bild av vad exakt som har hänt.

– För närvarande finns en sådan misstanke. Men än så länge vet vi inte så mycket. Vi håller på att samla information för att få en samlad bild av händelsen. En teknisk undersökning är gjord och i morgon görs en obduktion. Dessutom ska fler personer höras, säger Edsbagge vidare.

Förnekar brott

De två misstänkta personerna larmade själva polisen. Detta skedde under samma natt, alternativt under morgonen, som det misstänkta mordet ägde rum.

De misstänkta personerna förnekar brott. 

Eventuell häktningsframställan kommer att lämnas in av åklagaren till tingsrätten under tisdagen, skriver tidningen.

Erik Göthlin
Erik Göthlin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER