Mannen opererades på centralsjukhuset i Karlstad. Foto: Ylwa Svensson
Mannen opererades på centralsjukhuset i Karlstad. Foto: Ylwa Svensson

Man nära att dö på operationsbordet

Publicerad

Den 67-årige mannen opererades misstänkt för njurbäckscancer.

Efter operationen svävade mannen i livsfara och senare kom beskedet - han hade inte någon cancertumör.

I våras opererades den 67-årige mannen vid Centralsjukhuset i Karlstad, då de misstänkte att han hade njurbäckencancer. Efteråt fick han svåra smärtor och magen svällde upp. Efter några dagar konstaterade läkarna att han hade ett hål i tarmen som uppstod under operationen. Enligt läkarna ska det röra sig om ett misstag. 67-åringens tillstånd var mycket kritiskt, och han opererades igen.

 

Kritiskt tillstånd

Efter den andra operationen vistades han flera veckor på intensivvårdsavdelningen. Mannen drabbades då av flera infektioner och komplikationer, och vid ett tillfälle ringer avdelningen till mannens anhöriga och ber dem att komma in, eftersom hans tillstånd är så pass kritiskt att de inte vet om han kommer att överleva.

Efter en lång sjukhusvistelse med efterföljande rehabiliteringstid fick 67-åringen ett besked - han hade aldrig någon cancertumör i njurbäckenet.

En anhörig har nu gjort en anmälan om fel i vården, efter incidenten.

Johanna Rapp
Johanna Rapp

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER