Man misstänks för mord i Hamburgsund

En ung man har gripits i centrala Göteborg – misstänkt för att ha tagit livet av medelålders man i Hamburgsund.
Foto: Robert Betzehag / Rescue Photo
Mannen hittades död med flera stickskador.
Foto: Ludvig Ahl
Polisen utreder nu en uppgift om att den gripne ska ha utfört arbeten åt den mördade som beskrivs som den gripnes "chef".
Foto: Ludvig Ahl
Polisens tekniker kommer under dagen undersöka brottsplatsen.
Foto: Ludvig Ahl
Utredningsledare Thord Haraldsson.
Foto: Ludvig Ahl
Polisens tekniker.
Foto: Ludvig Ahl
Foto: Ludvig Ahl
"Den misstänkte gärningsmannen överlämnar sig själv till polis", säger Thomas Fuxborg. Bilden är tagen vid ett tidgare tillfälle.
Foto: Henrik Jansson
Det var i Hamburgsund som mordet ska ha ägt rum.
1 / 10

En man i 25-årsåldern är anhållen misstänkt för att ha huggit ihjäl en medelålders man i bohuslänska Hamburgsund.

Polisen arbetar efter teorin att den gripne ska ha utfört hantverksarbeten åt den mördade, som beskrivs som den gripnes "chef".

– Det har hänt en del i huset. Det var mycket blod, säger kriminalkommissarie Thord Haraldsson till Bohusläningen.

Enligt en begäran om att den anhållne mannen ska få en advokat, som kom in till Uddevalla tingsrätt vid lunchtid på torsdagen, begicks mordet en dag tidigare.

Enligt polisen var det en kvinna som slog larm under onsdagskvällen och uppgav att en ung man sagt att han begått ett grovt brott mot sin chef, en medelålders man i Hamburgsund. Han ska vid gripandet ha gjort vissa medgivanden men har därefter varit betydligt mer tystlåten i förhören.

Samtalet kom till polisen klockan 21.44 på onsdagskvällen.

Kvinnan ska ha berättat att den misstänkte gärningsmannen, som enligt utredningsledaren Thord Haraldsson är en man i 25-årsåldern, befann sig på en plats i centrala Göteborg.

Första teknisk utredning

– Gärningsmannen som känner inringaren vill överlämna sig själv till polis. Vi åker och hämtar upp tipsaren och tillsammans med denne anträffar vi gärningsmannen på Korsvägen. Den misstänkte gärningsmannen överlämnade sig själv till polis, säger Thomas Fuxborg som inte utesluter att det kan finnas fler gärningsmän:

– Fram till den tekniska undersökningen är avslutad kan vi inte utesluta den möjligheten.

En första teknisk utredning visar att den mördade mannen med största sannolikhet avlidit på grund av ett flertal stickskador på kroppen. Och enligt polisen har brott troligtvis ägt rum under onsdagen, under eftermiddagen eller tidig kväll. Alltså bara några timmar innan larmsamtalet kom till polisen.

Förhör med misstänkt

Inledande förhör har hållits med den misstänkte som inte ska ha gjort några medgivanden i förhören, enligt kriminalkommissarien Thord Haraldsson under morgonen.

– Han har inte sagt någonting under förhören, säger kommissarien.

Däremot ska den misstänkte, enligt polisens presstjänst, ha gjort vissa medgivanden i samband med att han greps under onsdagskvällen. Men när väl förhören inleddes har den misstänkte använt sin rätt att kräva advokat innan han uttalar sig.

Vid 13-tiden hade tingsrätten ännu inte utsett någon advokat åt mannen.

Åklagaren Thomas Willén som leder förundersökningen var kortfattad.

– Jag kan inte säga någonting i nuläget mer än att det pågår en förundersökning om mord.

Anställd hos den mördade

Kriminalkommissarien Thord Haraldsson bekräftar att det finns en relation mellan den gripne och den mördade, men att det inte rör sig om en släktrelation. Istället utreder polisen uppgifter om att den gripne varit anställd eller i vart fall utfört arbeten åt den mördade.

Den man som misstänks vara den mördade har inget bolag registrerat hos Bolagsverket men har haft flera hantverkare i verksamheten på den plats där mordet ska ha ägt rum.

Avspärrat hus

Huset är avspärrat och en teknisk undersökning genomförs under dagen. Även dörrknackning genomförs i området.

– Jag vet att det är folk som sett saker och ting här, men vad vet jag inte, säger Thord Haraldsson, som var på plats i huset under förmiddagen.

Till Bohusläningen säger Haraldsson:

– Det har hänt en del i huset. Det var mycket blod.

Mannen som greps i centrala Göteborg är anhållen misstänkt för mord.

– Hur han transporterat sig till Göteborg vet jag inte, säger Thomas Fuxborg.

Offrets anhöriga är underrättade.