Man misstänks ha våldtagit ung flicka

Publicerad

En man i 35-årsåldern åtalas vid Jönköpings tingsrätt, misstänkt för att ha våldtagit en ung flicka.

Flickan ska ha våldtagits vid två tillfällen.

Det skriver Jönköpings-Posten.

Åtalet lämnades in till tingsrätten under måndagen.

Det var socialtjänsten som lämnade in en anmälan mot mannen, varpå han togs in till förhör och senare blev misstänkt för att ha våldtagit flickan.

Våldtäkterna ska ha skett vid två tillfällen förra månaden.

Våldtagen två gånger

Han ska dessutom ha ofredat flickan sexuellt vid ett tidigare tillfälle.

– Med hänsyn till brottets art och målsägandes ålder kan vi inte gå ut med några detaljer, säger åklagaren Pernilla Törsleff, till JP.

Våldtäkterna uppges ha skett på den adress i Jönköpings kommun som mannen är skriven på.

Åklagarens bevisning består bland annat utav konversationer i sociala medier som Snapchat och Messenger.

Råder sekretess 

Åklagaren kommer att begära att rättegången hålls bakom stängda dörrar, skriver tidningen. Förundersökningen är också belagd med sekretess för att skydda flickan.

– Jag kommer inte kunna gå in på några detaljer om vad det innehåller, säger åklagaren Pernilla Törsleff, till JP.

Brottsrubriceringen är våldtäkt mot barn.

 

Senaste nytt från Västsverige i GT:s mobilapp. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android

Erik Göthlin
Erik Göthlin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER