Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man misstänks ha sålt kvinnas kropp – nekar

Åklagaren vill att mannen döms för människohandel. Den misstänkte nekar till alla anklagelser.
Foto: POLISEN
Bordellen i Tyskland där kvinnan ska ha lämnats.
Foto: POLISEN

En man i 20-årsåldern är misstänkt för att ha hållit en kvinna fången och tvingat henne att sälja sex. 

Under måndagen inleddes rättegången mot mannen i Vänersborgs tingsrätt. 

Den åtalade mannen hävdar att anklagelserna är en hämnd, enligt Ttela

Det var i förra sommaren som den åtalade mannen enligt åklagaren lockade med sig kvinnan till Sverige med  löften om jobb och äktenskap.

Hon reste från ett östeuropeiskt land men fördes till en början inte hela vägen till Sverige utan lämnades på en bordell i Tyskland. 


LÄS MER: Kvinna lovades giftermål – såldes under dödshot


Efter att kvinnan fick uppsöka sjukhus efter svåra blödningar i underlivet togs hon vidare till Sverige, till Trollhättan.

Lurades till Sverige

Där misstänks mannen ha hållit henne fången och tvingat henne till att sälja sex. 

– Han har sålt kvinnan till en begränsad krets personer som han har kontakt med. Hon har inte gått på gatan eller bjudits ut på nätet, har vice chefsåklagare Thomas Ahlstrand vid internationella åklagarkammaren i Göteborg tidigare sagt till TT.

Kvinnan har berättat i förhör att hon fick kontakt med mannen via Facebook och lämnade sitt nyfödda barn för att följa med till Sverige. 

Åklagaren menar inte att det rört sig om ett direkt tvång. Snarare ska 20-åringen lurat kvinnan att ta sig till Sverige

– Det kan bli en relation mellan dig och mig om du bara kommer till Sverige och prostituerar dig. Då blir man ju lurad, det är ett sätt för henne att visa kärlek på antagligen, säger Thomas Ahlstrand till Ttela. 

Hotade med att döda

I Trollhättan ska mannen förstört kvinnans ID-kort och hotat med att döda henne och hennes bror. 

Kvinnan ska till slut ha lyckats ta sig ut ur lägenheten där den åtalade mannen hållit henne fången och misshandlat henne.

Hon ska ha sprungit till en ICA-butik i närheten och ropat på polis. Mannen ska ha följt efter och slagit kvinnan i ansiktet.

Den åtalade mannen nekar till brott och säger i tingsrätten att anklagelserna är en hämnd för att han inte velat gifta sig med kvinnan, enligt Ttela. 

I ett polisförhör ska mannen tidigare ha sagt att kvinnan måste ha slagit sig själv.