Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Misstänkt mördare jagas av polisen

En person dog i en lägenhetsbrand i Hagfors natten mot tisdagen. Foto: DAVID HÅRSETH/DAGSMEDIA.SE


En man jagas misstänkt för både mord och grov mordbrand i Hagfors.

Mannen är anhållen i sin frånvaro.

– Vi söker efter honom, säger åklagaren Ludmila Pronko.

Polisen inledde en förundersökning om mord efter att en man hittades död efter en lägenhetsbrand i Hagfors natten mot tisdagen.

Nu har en man anhållits i sin frånvaro misstänkt för mord och grov mordbrand, vilket bland annat NWT rapporterat.

Enligt åklagaren arbetar polisen med att försöka lokalisera mannen. 

– Han är inte gipen utan är anhållen i sin frånvaro. Så vi söker efter honom, säger Ludmila Pronko.

Mannen är skäligen misstänkt för brotten, vilket är den lägre graden av misstanke. 

Adressen bekant för polisen

Det var klockan 00.50 natten mot tisdag som larmet om branden kom. Räddningstjänst från två brandstationer, ambulans och polis ryckte ut till lägenhetshuset i Hagfors i Värmland.

Väl framme på platsen påbörjade räddningstjänsten rökdykning och strax därefter anträffades en man i 55-årsåldern inne i en av lägenheterna i huset. Mannen visade sig vara avliden.

Adressen för lägenhetshuset är bekant för polis och räddningstjänst.

– Vi har varit på larm på den adressen många gånger tidigare på grund av vårdslöshet, sade Staffan Ågren vid räddningstjänsten tidigare till GT.

Tidigare bränder

Sedan i början av december har polisen ryckt ut fyra gånger på brandlarm från adressen, enligt polisens presstalesperson Stefan Dangardt. 

– Bara adressen i sig och historien gör att vi inte kan utesluta brott. Sedan i december finns det tre tidigare anmälningar, två om allmänfarlig vårdslöshet och en om mordbrand från den 26 januari. I det ärendet satt det en person häktad, men han släpptes senare. Åklagaren ansåg inte att det fanns tillräckliga bevis, sade Stefan Dangardt i en tidigare kommentar till GT.

Stefan Dangardt uppger att det sedan första januari 2017 kommit in tio liknande larm från Hagfors. Det är tio anmälningar om antingen mordbrand eller allmänfarlig vårdslöshet, varav tre stycken är på den aktuella adressen. 

Polisen söker vittnen

Polisen har under onsdagen genomfört en teknisk undersökning av lägenheten. Även en rättsmedicinsk undersökning kommer att genomföras. 

På sin hemsida uppger polisen att man är fortsatt intresserad av vittnesuppgifter som kan knytas till händelsen, samt tiden före och efter att branden brutit ut.

 

GRATIS! Ladda ner GT:s nyhetsapp i Iphone & Android.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!