Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Louise, 19, knivhöggs i stallet av okänd man

Så många brott anmäldes i Västsverige under förra året.
”Jag förstod ingenting, det var otäckt”, säger Louise Rosendahl om knivattacken i stallet i Dals Rostock.
Louise Rosendahl blev huggen i benet.Foto: Privat

Louise Rosendahl, 19, skulle släppa ut hästarna – när hon överfölls av en okänd knivman i stallet.

Han högg Louise i benet innan han flydde i en vit skåpbil.

– Jag förstod ingenting, det var otäckt, säger Louise Rosendahl.

På torsdagsmorgonen larmades flera polisenheter och även polishelikoptern till ett stall i Dals Rostock i Melleruds kommun.

”Kvinnan kommer till sitt stall på morgonen och ser då att det står en vit skåpbil på utsidan. Stallet är nedsläckt och när hon öppnar dörren för att gå in så blir hon påhoppad av en okänd person”, beskrev polisen på sin hemsida.

Kvinnan som överfölls heter Louise Rosendahl och hon skulle till stallet för att släppa ut hästarna. Louise berättar att den okände mannen högg henne med kniv.

– Det första jag såg när jag kom dit var en vit skåpbil utan registreringsplåtar, men jag tänkte inte mer på det. När jag gick in i stallet såg jag hur en man satt hukad bakom en av boxarna. När han uppfattade att jag såg honom högg han mig i benet och sprang i väg, säger Louise.

Knivmannen flydde från platsen

Efter attacken flydde mannen från platsen i en vit skåpbil och Louise Rosendahl lämnades ensam med ett sår i benet.

– Jag kände hur hela kroppen blev varm och jag visste inte vad jag skulle göra. Jag satte min hand och tryckte på såret, men som tur var det inte så stort, säger hon.

Louise förklarar att hon efter omständigheterna mår bra. Hon behövde inte uppsöka sjukvård, utan kunde plåstras om av ambulanspersonalen på plats.

– Man kommer ha det i bakhuvudet när man går dit varje morgon, i alla fall nu i början, säger hon.

Polisen rubricerar ärendet som misshandel och försök till stöld. Och det här är inte första gången som obehöriga är inne i stallet. Förra veckan blev man bestulna på hästsadlar.

– Jag tänkte att de inte skulle komma tillbaka, utan att de var ”mätta”. Det är läskigt att de fortsätter komma tillbaka, men förhoppningsvis slutar de nu när det har varit ett stort pådrag här i dag, säger Louise.

Hästarna oskadda

Efter det inträffade har polisen försökt hitta skåpbilen och mannen som gav sig på Louise, än så länge utan framgång.

– Vi är så klart måna om att få tag i skåpbilen och personen, då vi haft liknande fall tidigare i Mellerud, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson.

Louise har egna hästar i stallet tillsammans med sin mamma och när den första chocken lagt sig var det på dem hon tänkte.

– Jag blev orolig att de kanske hade skadat mina hästar. Det var en sån lättnad när de var oskadda, säger hon.

LÄS MER: För dig med premium – allt det senaste inom:
Reportage & Granskning
Brott i Sverige