Man misshandlad på öppen gata – polis söker gärningsman

Publicerad

En man i 65-årsåldern har blivit misshandlad i Huskvarna.

Han fick slag i ansiktet och började blöda.

– Vittnen kan då se hur gärningsmannen springer från platsen, säger Åsa Willsund, polisens presstalesperson i region Väst.

Polisen söker nu efter gärningsmannen som befinner sig på fri fot.

Det var klockan 19.23 på tisdagskvällen som larmet kom in till Jönköpingspolisen.

Allmänheten hade då ringt in och berättat om en misshandel på öppen gata. Offret, som är en man i 65-årsåldern hade då fått motta ett eller flera slag från en annan man.

Polispatruller beordrades till platsen som är en gata inne i centrala Huskvarna.

– Vi påträffar den här slagna mannen och han blöder då från ansiktet, säger Åsa Willsund.

 

LÄS OCKSÅ: Gick bärsärkagång i kyrka – misshandlade prästen 

Sprang från platsen

Vittnen ska ha sett gärningsmannen springa från platsen och flera polispatruller larmades till området för att delta i jakten.

En timme efter det att misshandeln inträffat hade polisens jakt varit resultatlös. Man valde då att sluta söka aktivt.

– Nu har det gått så långt tid och då tror vi inte att han ligger och trycker någonstans. Vi får se vad som framgår i förhör och om vi kan få ut något av det, säger Willsund.

Åsa Willsund, polisens presstalesperson i region Öst.Foto: POLISEN

Polisen har hört de vittnen som fanns på plats samt gjort en platsundersökning. Man har dock inte fått fram något bra signalement på den misstänkta gärningsmannen från vittnesförhören.

– Det var alldeles för vagt så det var inte så det var inte mycket för oss att gå på, säger Åsa Willsund, polisens presstalesperson i region Öst. 

 

LÄS OCKSÅ: Tre rånare slog till mot butik – misshandlade personal 

Relaterade ämnen
Erik Göthlin
Erik Göthlin
Love Hansen Siilin
Love Hansen Siilin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER