Männen ska ha trängt sig in i mannens lägenhet. Polisen kontrollerar dörren för brytskador. Foto: Anna SvanbergMännen ska ha trängt sig in i mannens lägenhet. Polisen kontrollerar dörren för brytskador. Foto: Anna Svanberg
Männen ska ha trängt sig in i mannens lägenhet. Polisen kontrollerar dörren för brytskador.  Foto: Anna Svanberg
Mannen ska ha misshandlat honom med både yxa och batong. Foto: Anna SvanbergMannen ska ha misshandlat honom med både yxa och batong. Foto: Anna Svanberg
Mannen ska ha misshandlat honom med både yxa och batong. Foto: Anna Svanberg

Man höggs i huvudet med yxa i en lägenhet

Publicerad

Gärningsmännen trängde in i lägenheten i Biskopsgården i Göteborg – och gav sig på en man med yxa och batong.

Mirakulöst nog klarade han sig utan allvarliga skador.

– Hans skador betecknas som lindriga, säger Lisa Räng vid Sahlgrenskas pressjour.

Polisen jagar nu två misstänkta som ska ha försvunnit i en liten röd bil.

Det var strax innan klockan tio på lördagsmorgonen som en man i 40-årsåldern fick besök i sin lägenhet. Ett mycket brutalt besök.

– Två män har misshandlat honom genom att slå honom i huvudet med en batong och en yxa när de kommer in i lägenheten, säger polisen presstalesperson Peter Adlersson.

Mannen ska ha varit ensam i lägenheten när han attackerades.

– Men vi vet inte riktigt vad som hänt då man inte kunnat höra offret ordentligt. Han är på sjukhus och har röntgats och vi kommer att höra honom när sjukvården gjort sitt. Kanske blir det inte förrän under kvällen eller på söndagen.

Platsen har spärrats av för teknisk undersökning och polisen har bland annat kontrollerat dörren för brytskador. Och polisen jagar nu gärningsmännen.

– De ska ha försvunnit i en liten röd bil som vi nu, självklart, söker efter, säger Adlersson.

Hörde skrik

Anneli Zetterström blev förmodligen vittne till det bråk som föregick misshandeln.

– Jag var på väg till jobbet, när jag såg en röd bil stå utanför lägenheten här borta. Det stod två män vid bilen och skrek på en tredje man, som stod på balkongen. Sen hoppade den in i bilen och körde i väg, berättar hon.

Förmodligen var det samma män som bara någon timme senare trängde sig in i en lägenhet och misshandlade en man med yxa och batong.

Polisen har av vittnen fått en del av den misstänkta bilens registreringsnummer och jagar nu gärningsmännen.

– Har någon sett eller hört något är vi också intresserade av alla tips vi kan få om denna bil eller händelsen i sig.

Mannen som skadats uppger också att han hotats med pistol av de båda männen som trängde in i hans lägenhet.

En yxa är beslagtagen

Den skadade mannen ska ha varit vid medvetande när polis och ambulans anlände till platsen. Mirakulöst nog ska han ha klarat sig utan allvarliga skador.

– Hans skador betecknas som lindriga, säger Lisa Räng vid Sahlgrenskas pressjour.

I anslutning till lägenheten där yxdådet skedde har man hittat en yxa som tagits i beslag av polis.

Brottet rubriceras i nuläget som försök till dråp alternativt grov misshandel.

– Vi vet inte vad som ligger bakom detta och utreder så klart ett motiv. Vi vet inte om något tillgripits i lägenheten och kommer att höra mannen när vi kan på sjukhuset, säger Adlersson.

Polisen jobbar på platsen med att höra eventuella vittnen och knacka dörr.

Tyvärr är det inte första gången som ett så farligt vapen som en yxa används av kriminella. För bara ett par månader sedan greps en man som rånat två personer – med just en yxa som vapen.

Maya Dahlén Persson
Maya Dahlén Persson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER