Man med skidmask försökte hugga sig in i lägenhet

Publicerad

En maskerad man försökte under fredagskvällen hugga sig in i en lägenhet i Varberg.

Polisen kallades till platsen men har ännu inte hittat den misstänkte mannen.

– Vi söker efter honom med några patruller och med hund,  säger Hans Lippens, presstalesperson vid polisen region Väst.

Ingen ska ha kommit till skada i samband med händelsen.

Vid halvsjutiden på fredagseftermiddagen får polisen ett larm om att en maskerad man ska ha försökt hugga sig in i en lägenhet i Varberg.

– Han hade skidmask och hade något form av tillhygge i handen, oklart exakt vilket typ av tillhygge än så länge, säger Hans Lippens, presstalesperson vid polisen region Väst.

Mannen flydde från platsen

Polisen tog sig till platsen, men då var mannen borta. Man kunde dock konstatera skador på en av lägenhetsdörrarna i trapphuset.

– Han fanns inte där när vi kom och vi söker efter honom med några patruller och med hund, säger Lippens.

Man har också hört vittnen och boende i trapphuset. De personer som bor i lägenheten är kända av polisen sen tidigare och söks också av polisen.

– Det rör sig om två individer som är kända av oss sen tidigare, säger Lippens.

Den inledande brottsrubriceringen är skadegörelse, men den kan komma att ändras framöver enligt polisen.

Alfred Dikalow
Alfred Dikalow

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER