Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Man med machete hotade personal i stadshus

OBS! Genrebild. Foto: BILDBYRÅN
Stadshuset i Ulricehamn. Foto: HENRIK JANSSON

Under måndagsmorgonen tog sig en hotfull man med en machete in i stadshuset i Ulricehamn.

– Han visade och viftade med macheten och lade den sedan på disken där, säger Ulf Andersson, stationsbefäl vid Boråspolisen. 

Mannen är känd av både polis och Stadshusets personal sedan tidigare och vid en husrannsakan hemma hos honom fann polisen ytterligare machetes.

Händelsen inträffade strax efter klockan åtta på måndagsmorgonen. En man agerade hotfullt i stadshuset i Ulricehamn, och enligt polisen hade mannen en så kallad machete i handen, något som Borås Tidning var först med att skriva.

– En hotfull man som uppgavs vara stökig hotade personalen med ett knivliknande föremål, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson i region Väst.

Ingen skadades vid tillfället och det var personalen som lyckades få ut mannen Stadshuset. 

Polisen: ”Ligger för tillnyktring”

– Personalen vet vem det är och de lyckas få ut vederbörande, säger Ulf Andersson, stationsbefäl vid Boråspolisen.

När polisen kom till platsen hade han lyckats fly men några timmar senare anträffade polisen mannen i dennes bostad.

– Han ligger för tillnyktring nu men ska höras längre fram. 

Vid en husrannsakan i mannens bostad fann polisen, enligt Ulf Andersson ”ytterligare några machetes” som tagits i beslag.

Misstanken mot mannen rör olaga hot och brott mot knivlagen. 

Mannen känd sedan tidigare

Pehr Johansson är krisberedskapssamordnare på kommunen. Han var inte på plats när händelsen utspelade sig, men det var han som kontaktade polisen efter att ha pratat med personalen. Enligt Pehr Johansson är mannen känd sedan tidigare av personalen.

– Det kom in en person som personalen känner igen sedan tidigare. Han uppträder onyktert och hade med sig föremål som kan bedömas som farliga. Personal bad honom vänligt men bestämt att lämna, säger han till tidningen.

Receptionen i stadshuset byggdes om för några år sedan. Det gjorde man dels för att göra den trevligare och dels för att öka säkerheten. Receptionsdisken är inglasad och personalen kan stänga om sig och larma.

Det är inte känt om mannen sade något vid besöket på Stadshuset.

– Han har inte uttryckt något hot mot personalen utan det är väl själva upplevelsen och hans beteende som initialt kan anses vara olaga hot, säger Ulf Andersson vid Boråspolisen.