Maskerad rånare hotade butikspersonal med kniv – flydde till fots

Publicerad

Polisen fick under måndagskvällen in ett larm om att en maskerad man med kniv ska ha rusat in i en butik i Trollhättan. Enligt vittnesuppgifter ska mannen ha lämnat platsen till fots.

Polisen är på plats och söker i området.

– Det är någon typ av rånförsök eller rån. Det är oklart om han har fått med sig något från butiken, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen region Väst.

Det var vid 19-tiden som polisen fick in ett samtal om att en man rusat in på en matbutik i Trollhättan. 

Enligt inringaren ska mannen varit maskerad och haft en kniv i handen. mannen ska ha lämnat butiken till fots. Samtalet bröts och enligt polisen är personen som har ringt och larmat troligtvis ett vittne till händelsen. 

Sökte efter mannen

– Det är någon typ av rånförsök eller rån. Det är oklart om han har fått med sig något från butiken, sa Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen region Väst, strax efter händelsen.

Polisen och ambulans åkte till platsen. Enlig polisen finns det inte några uppgifter om att någon ska ha skadats vid händelsen.

Polisen söker i närområdet efter mannen.

Mådde dåligt efter rånet

Vid 19.20-tiden meddelar polisen att ett det är ett rån som begåtts, och inte bara ett rånförsök. Ingen misstänkt gärningsman hade då gripits. 

Ingen person ska ha skadats fysiskt vid händelsen, men enligt polisen ska två personer i butiken har uppgett att de mår dåligt av händelsen.

Enligt polisen rör det sig troligen om en ensam gärningsman. Han ska ha lämnat butiken till fots i riktning österut. 

Relaterade ämnen
Lovisa Waldeck
Lovisa Waldeck

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER