Knivman rånade butik – fick med sig okänd summa pengar

Publicerad

Polisen larmades under kvällen till en butik Åsa i Kungsbacka.

En man med kniv ska ha kommit in i butiken och knuffat bort personalen från kassan. Mannen ska ha fått med sig ett okänt värde ur kassan.

Polis är framme vid platsen.

– Vi har fått ett ganska bra signalement på en gärningsman, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen region Väst.

Larmet kom in till polisen vid 19.26. En butiksanställd i en butik i Åsa i Kungsbacka hade då ringt in och berättat att en okänd man kommit in i butiken, dragit fram en kniv och knuffat bort personalen från kassan.

Mannen ska sedan ha tagit kontanter av ett okänt värde och sedan försvunnit från platsen. 

– Vi fick ganska snabbt in larmet efter att det hade hänt, säger Stefan Gustafsson.

Ingen ska ha skadats

Mannen ska ha sprungit ut från butiken efter rånet och lämnat platsen.

– Det kan ju vara så att han har tagit sig där ifrån med något motorfordon, det vet vi inte. Det viktigaste är att ingen är skadad, säger Stefan Gustafsson.

Det är oklart om det ska finnas några vittnen till händelsen förutom butikspersonalen.

Mannen som rånat butiken ska vara i 20-årsåldern, varit klädd i dunjacka och ska haft en lätt haltande gång.

– Vi har fått ett ganska bra signalement på en gärningsman. Det skulle förvåna mig om inte någon lägger märke till personen, framför allt den lätt haltande gången.

Vid 21-tiden på kvällen hade polisens insats på platsen avslutats. Ingen person hade då gripits, misstänkt för rånet.

Lovisa Waldeck
Lovisa Waldeck

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER