Man med kniv greps utanför asylboende

Publicerad

En man anhölls under morgonen mot torsdagen för förberedelse till grov misshandel.

Han greps i närheten av asylboendet Restad gård i Vänersborg.

Mannen var kraftigt berusad när han greps, uppger P4 Väst.

Det var vid tvåtiden på natten mot torsdagen som polisen grep den knivbeväpnade mannen. Då befann han sig i närheten av asylboendet på Restad gård i Göteborg.

Polisen larmades efter att personer i mannens närhet slagit larm om mannens planer på att ta sig till asylboendet med sin kniv.

– Han greps 01.42 i Vänersborg och anhölls i morse, säger utredningsbefälet Sten Melander, till P4 Väst. Han var kraftigt berusad när han greps.

Han uppgav i förhör hos polisen att hans avsikt inte var att döda någon och det ska heller inte finnas några kopplingar till skolattacken i Trollhättan i förra veckan.

Den anhållne mannen är nu misstänkt för förberedelse till grov misshandel.

Anette Fredriksson
Anette Fredriksson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER