Knivman försökte råna McDonald's

Publicerad

En maskerad man försökte under morgonen råna en McDonaldsrestaurang i Lidköping. Enligt polisen ska ha försökt bryta upp ett fönster med en spade. 

Mannen ska även ha varit beväpnad med kniv.

Mannen fick inte med sig någonting och lämnar platsen på cykel.
Ingen i personalen ska ha skadats vid händelsen.

Det var vid halv åttatiden på söndagsmorgonen som polisen larmades till McDonaldsrestaurangen i Lidköping. 

En man ska då ha försökt bryta upp ett fönster med hjälp av en spade.

– Han har gått fram till en mindre ruta och försökt bryta upp den med en spade eller skyffel. Han hade en kniv i ena handen, säger Hans Lippens, presstalesperson vid polisen region Väst.

Enligt polisen är mannen maskerad.

– När han misslyckades med det så hoppade han på sin cykel igen och cyklade där ifrån.

Lämnade platsen på cykel

Mannen får inte med sig något vid rånförsöket. Enligt polisen har ingen person skadats vid händelsen.

Polisen har sökt med hundpatrull i närområdet, men ingen har gripits.

Polisen uppmanar nu vittnen som har tips eller iakttagelser om händelsen att höra av sig till polisen.

Relaterade ämnen
Lovisa Waldeck
Lovisa Waldeck

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER