Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Man med järnrör var forskare på uppdrag

Kvinnan sprang vilse och hittades efter timslångt sökpådrag. Foto: Mikael Berglund

Anna, 37, sprang vilse i skogen när hon flydde från en man som hon trodde jagade henne med järnrör.

Hon hittades efter en timslång helikoptersökning. Senare visade det sig att "järnrörsmannen" i själva verket var en forskare, ute med provrör för att mäta vattensurhet.

– Ingen ville henne något illa, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson.

Larmet från Anna kom till polisen vid elvatiden på måndagsförmiddagen. Hon larmade själv polis efter att ha uppfattat det som att hon blivit jagad av en man med plasthandskar och järnrör när hon var ute och joggade i Stenungsund.

Precis när han träffade kvinnan i motionsspåret ska han ha tagit på sig plasthandskar och greppat sitt tillhygge.

Ska förhöras

Anna, som var ute och sprang med sina två hundar, hade kommit halvvägs genom motionsslingan när hon uppfattade det som att mannen tog upp jakten.

 

LÄS MER: Anna, 37: "Jag har aldrig varit så rädd"

 

Hon lyckades fly och larmade polis. Men i sin flykt hade hon sprungit vilse. Efter ett timslångt jättepådrag med bland annat helikopter kunde polisen lokalisera henne.

20 minuter därpå hittade polisen också den misstänkte järnrörsmannen. Det visade sig då handla om två forskare som var ute för att bland annat mäta surhet i vattnet. Plasthandskar är normalt vid den typen av forskning och järnröret var i själva verket ett provrör, enligt polisens presstalesperson Hans Lippens.

"Järnröret" var ett provrör

Polisen misstänker i nuläget inget brott men håller förhör med samtliga inblandade för att reda ut vad som skett.

– Kvinnan pratar nu med de här två forskarna tillsammans med polisen. Vi bedömer henne som mycket trovärdig och hon har upplevt situationen som hotfull, men i själva verket var det ingen som ville henne illa, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson.