Man lossade trävirke – blev klämd till döds

En man i 30-årsåldern har avlidit efter en arbetsplatsolycka i Varberg.

Mannen blev klämd när han skulle lossa trävirke i samband med en transport.

– Det är en oerhört tragisk händelse. Stämningen på företaget är mycket tryckt. Vi är ledsna, säger Gunnar Jakobsson, vd på på Derome Timber.

Den omkomne mannen var chaufför inom Derome-koncernen. Han transporterade virke från ett sågverk till Deromes produktionsanläggning i Varberg.

Vid lunchtid på måndagen skulle mannen, som var i 30-årsåldern, lossa virket från transporten.

– Det var i samband med lossningen av paket med virke som föraren klämdes så allvarligt att hans liv inte gick att rädda, säger Gunnar Jakobsson, vd för Derome Timber.

"Oerhört tragiskt"

Hallands Nyheter var först att rapportera om dödsolyckan.

– Det är oerhört tragiskt det som inträffat. Det är påtagligt i hela företaget. Alla känner alla. Det är en väldigt stor sorg som drabbat oss. Våra tankar går hela tiden till de anhöriga, och även till den omkomne mannens kolleger och våra medarbetare inom Timber, säger Gunnar Jakobsson.


GRATIS! Ladda ner GT:s nyhetsapp i Iphone & Android 


Anhöriga är underrättade om olyckan. Hur den kunde hända är ännu oklart. Detta utreds nu av polisen och av Arbetsmiljöverket.

– Vi kallades till platsen och har gjort en anmälan om arbetsplatsolycka. Mannen hade klämts mellan en lastbil och virke, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson i region väst.

Tyst minut

– Det gjordes fantastiska insatser från alla berörda som var på plats när olyckan inträffade. De tog hand om situationen på ett föredömligt sätt, men tyvärr räckte det inte ända fram, konstaterar Gunnar Jakobsson.


LÄS MER: Man död efter arbetsplatsolycka


Under tisdagsförmiddagen har en tyst minut hållits i Varberg för den omkomne.

– Vi har haft en minnesstund. Det är en tryckt stämning och vi är ledsna, säger Gunnar Jakobsson.