En man i 20-årsåldern från Karlsborg åtalas. Foto: ALEX LUNGDAHL / ALEX LJUNGDAHL EXPRESSEN
En man i 20-årsåldern från Karlsborg åtalas. Foto: ALEX LUNGDAHL / ALEX LJUNGDAHL EXPRESSEN

Man lockade med sig och spärrade in flicka

Publicerad

En man i 20-årsåldern från Karlsborg åtalas nu för att ha hållit en nioårig flicka inspärrad och för ofredanden mot ytterligare två unga flickor, skriver P4 Skaraborg.

En man i tjugoårsåldern från Karlsborg åtalas för att ha hållit en nioårig flicka inspärrad och för att ha ofredat ytterligare två unga flickor, rapporterar P4 Skaraborg. Brotten skedde enligt Skaraborgs allehanda under 2016 och 2017.

Enligt åklagaren har mannen sökt upp nioåringen och fått henne att följa med honom genom att bland annat säga att han kände hennes pappa och att flickans vänner väntade i hans lägenhet. Han ska därefter ha försökt hindra flickan från att lämna lägenheten genom att lägga sig ovanpå henne i en säng.

Sökte upp elvaåring

Vid ett annat tillfälle ska mannen ha sexuellt ofredat en annan flicka, enligt åtalet, genom att ta på henne och trycka sitt underliv mot henne. Enligt tidningen har mannen även sökt upp en elvaårig flicka och vid fem tillfällen försökt få henne att följa med honom hem, något som åklagaren rubricerar som ofredande.

Mannen har suttit häktad under delar av utredningstiden, men häktningsbeslutet hävdes i juni.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER