En person svårt skadad i knivdåd

Publicerad

En man har blivit knivskuren i centrala Arvika under onsdagsmorgonen.

Han har allvarliga skador.

– Det pågår ett intensivt polisarbete just nu, men ännu är ingen frihetsberövad, säger Jonas Vendel, kommissarie vid polisen i Arvika.

Polisen är förtegen om händelsen som ska ha inträffat i centrala Arvika på onsdagsmorgonen.

En man har blivit knivskuren och vårdas på sjukhus. Tillståndet uppges inte vara livshotande.

– Mannen blev knivskuren i anslutning till ett trapphus, säger Stefan Wickberg, polisens presstalesman i Värmland.

Polisen vill inte säga något om omständigheterna kring händelsen.

 

GRATIS! Ladda ner GT:s nyhetsapp i Iphone & Android.

"Intensivt polisarbete"

– Jag kommenterar ingenting i nuläget. Det pågår ett intensivt polisarbete just nu, säger Jonas Vendel, kommissarie vid polisen i Arvika, strax före klockan halv tolv.

Ännu ska ingen misstänkt gärningsman ha frihetsberövats.

– Skadeläget är allvarligt, men ej livshotande. Utredningen pågår. Det rubriceras just nu som grov misshandel, säger Stefan Wickberg.

Vid 12.20-tiden var gärningsmannen fortfarande på fri fot.

Polisens tekniker har genomfört en brottsplatsundersökning under förmiddagen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER