Polisjakt pågår efter gärningsmannen. Foto: Google maps
Polisjakt pågår efter gärningsmannen. Foto: Google maps

Man knivskuren på öppen gata: "Högg som en galning"

Publicerad

En man har blivit knivskuren i vid Brunnsparken i centrala Göteborg.

Polisjakt pågår efter gärningsmannen.

– Vi är på plats med flera patruller, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i Region Väst. 

Enligt en person som blev vittne till händelsen var det en våldsam attack.

– Han högg som en galning, säger vittnet. 

Larmet kom in till polisen vid 14-tiden på söndagseftermiddagen. En man hade då blivit knivskuren i benet vid Brunnsparken i centrala Göteborg.

– Han har fått en skada vid knät, en knivskada, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i Region Väst. 

Grov misshandel

En misstänkt gärningsman har sprungit från platsen och jagas just nu av polis.

– Vi är på plats med flera patruller och pratar bland annat med målsägaren, han är kvar på platsen. Vi får se om vi får något bra signalement att gå på, säger Peter Adlersson. 

En person som blev vittne till händelsen säger att det hela startade med en ordväxling och ett slagsmå

– De började slåss. Då fick den ena väldigt mycket stryk. Jag förstod först inte vad som hände. Det såg ut som de skojade. Folk stod och skrek på honom, säger vittnet. 

Den ena mannen ska under tumultet ha dragit fram en kniv. 

– Då drog han som fick stryk först kniv och högg mot honom. Han började springa och ramlade precis jämte mig. Killen började hugga i luften. Han träffade den andra i benet, säger vittnet.

– Han högg som en galning. 

Händelsen rubriceras som grov misshandel.

Relaterade ämnen
Sanna Wikström
Sanna Wikström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER