Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Man knivskuren vid bibliotek – misstänkt gärningsman jagas

En knivskadad man har kommit in på ett kafé i Göteborg.

Enligt polisen har han troligen attackerats vid ett bibliotek i närheten.

– Mannen är knivskuren i bröstet, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i Region Väst.

Flera patruller söker efter en eller flera misstänkta gärningsmän i området.

Vid 11-tiden på onsdagen har en skadad man kommit till ett kafé i centrala Göteborg där han fick hjälp av en kund att larma ambulans.

– Han tog sig till en uteservering vid ett kafé, sa att han blivit knivskuren och bad en person ringa efter ambulans, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen region Väst.

Enligt polisen så har mannen knivskador och troligen är brottsplatsen vid ett bibliotek i närheten. Han har förts till sjukhus i ambulans. Skadeläget är oklart, enligt polisen.

– Det är alltid allvarligt att bli knivskuren så han är förd med ambulans till sjukhus. Han är knivskuren i övre delen av kroppen, i bröstet, säger Peter Adlersson.

Polis söker vittnen

När polisen anlände till den misstänkta brottsplatsen så var ingen misstänkt kvar på platsen. Flera patruller söker i området samtidigt som man samlar in uppgifter om händelsen.

– Vi har ingen misstänkt, gärningsmannen var borta när vi kom. Men vi söker vittnen och folk som har sett något, säger Peter Adlersson. 

Offret är en man i 35-årsåldern. En förundersökning om försök till mord alternativt dråp har inletts och polisens tekniker har undersökt brottsplatsen.

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!