En man i 60-årsåldern har enligt uppgifter knivskurits i halsen vid Gothia Towers. Foto: HENRIK JANSSONEn man i 60-årsåldern har enligt uppgifter knivskurits i halsen vid Gothia Towers. Foto: HENRIK JANSSON
En man i 60-årsåldern har enligt uppgifter knivskurits i halsen vid Gothia Towers. Foto: HENRIK JANSSON
Gärningsmannen flydde platsen. Foto: HENRIK JANSSONGärningsmannen flydde platsen. Foto: HENRIK JANSSON
Gärningsmannen flydde platsen. Foto: HENRIK JANSSON

Äldre man knivskuren i halsen vid Gothia Towers

Publicerad

En man i 60-årsåldern har enligt uppgifter knivskurits i halsen vid Gothia Towers, Göteborg.

En misstänkt gärningsman sprang från platsen, enligt polisen.

Offret fick föras till sjukhus för kontroll.

Polis var på plats på storhotellet i centrala Göteborg under måndagskvällen.

– Vi söker en man som avvikit från platsen. En person som vi vet identiteten på, uppger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i region Väst.

Larmet kom klockan 19.56.

– Vi vet inte så mycket mer än att en person ska ha skadats med kniv inne på eller precis i anslutning till Gothia Towers.

Misstänkt söks av polis

Den misstänkte gärningsmannen ska vara känd av offret.Foto: HENRIK JANSSON

Ett polispådrag sökte under kvällen en man som är misstänkt. Denne ska vara känd av den person som knivskadats, uppger polisen.

Det är i nuläget inte känt hur pass skadad personen är. Men enligt de initiala uppgifterna från polis ska det alltså handla om knivskador i halsen.

– Om jag kan tolka det rätt så är det en lindrig skada. Det ska vara någon typ av rispa. Det är ingen större skada, säger Stefan Gustafsson.

 

GRATIS! Ladda ner GT:s nyhetsapp i Iphone & Android.

 

Grov misshandel

På SOS Alarm uppger man att en ambulans skickades akut på larmet.

– Den är kvar på plats ännu och man har ännu inte avfört någon skadad, uppgav teamledaren klockan 20.20.

Stefan Gustafsson vid polisen uppger även han vid 21-tiden att mannen inte har förts till sjukhus. Polisen har ännu inte fått någon rapport från platsen.

– Han som är kvar verkar inte intresserad av att prata med oss. Det verkar svårt att reda ut. Vissa är mindre benägna att prata med polisen än andra.

Strax innan 23-tiden uppger det vakthavande befäl vid polisen att offret fördes till sjukhus för konroll. Händelsen rubriceras som grov misshandel.

– Det är ett spaningsärende, säger Magnus Nordqvist vid polisen.

Relaterade ämnen
Erik Göthlin
Erik Göthlin
Björn Lindsten
Björn Lindsten

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER