Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man knivskuren i centrala Uddevalla

Flera av polisens enheter är på plats i centrala Uddevalla, efter att en man knivskurits i armen.
Foto: Robert Betzehag / Rescue Photo

Polis larmades på tisdagskvällen till en adress i centrala Uddevalla, där en man anträffades knivskuren.

Knivskadan var i underarmen, och polisen uppger att det inte finns några rapporter om att mannen skulle vara allvarligt skadad.

Under kvällen har polisen sökt i närområdet efter någon misstänkt – hittills utan resultat.

Larmet inkom klockan 20.19 på måndagskvällen.

– Vi åker fram dit till den här adressen i centrala delarna av Uddevalla, och där anträffar vi den här personen. Ambulans har även åkt fram dit. Men inga gärningspersoner var kvar, berättar polisens presstalesperson i region Väst, Fredrik Svedemyr.

Mannen ska ha blivit knivskuren i underarmen, och uppges inte vara allmänt skadad enligt de uppgifter polisen har i nuläget.

Det är oklart om det är en eller flera gärningspersoner som misstänks ligga bakom vad som inledningsvis rubricerats som misshandel.

– Det har jag inga uppgifter på i nuläget. Man har gjort en del initiala åtgärder och jobbat vidare kring dem under kvällen, än så länge har det inte lett till någonting, säger Fredrik Svedemyr.

Det är i nuläget också oklart både när och var knivskärningen ska ha inträffat.

– Man har letat efter gärningspersoner under kvällen och vi får väl se hur det blir under resten av kvällen, om det finns mer att gå på eller om det övergår i en så kallad allmän spaning. Sen kommer det hållas vidare målsägandeförhör för att bena ut händelsen ytterligare.

Här är Brå:s statistik över antal anmälda brott i region Väst under 2019