Man knivskuren i bråk – har förts till sjukhus

Publicerad

En man blev på fredagseftermiddagen knivskuren i centrala Göteborg i samband med ett bråk.

Mannen fördes till sjukhus.

Polisen har upprättat en anmälan om grov misshandel.

– Mannen blev knivskuren i låret, säger Peter Adlersson, presstalesman vid polisen i Region Väst.

Larmet om knivskärningen kom in strax efter klockan 17.30 på fredagen.

– Ett vittne ser att det står en grupp med tre till fem personer. Vi får väldigt fina signalement och påträffar senare två personer och de grips på plats och misstänks för grov misshandel, säger Peter Adlersson.

De gripna är en man och en kvinna, i 35- respektive 40-årsåldern.

Kniv tagen i beslag

Enligt initiala uppgifter ska mannen inte vara allvarligt skadad.

– Han har fått en knivskada i låret. Han tog kontakt med förbipasserande och de ringer till polis och ambulans, säger Adlersson.

Mannen fördes till sjukhus. Polisen hittade i sökandet efter de misstänkta en kniv som är tagen i beslag. Det exakta händelseförloppet som ledde fram till att mannen knivhöggs kommer nu att utredas.

Texten uppdateras.

 

 

Gustav Sandström
Gustav Sandström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER