Polis hittade en blödande man i en lägenhet i Kortedala i Göteborg. Foto: Google
Polis hittade en blödande man i en lägenhet i Kortedala i Göteborg. Foto: Google

Knivattack – en huggen i huvudet

Publicerad

En man har knivhuggits i huvud och nacke i Kortedala i Göteborg. 

Han hittades blödande i en lägenhet av polisen. 

En man har gripits misstänkt för mordförsök. 

Polisen fick larm om en misstänkt knivskärning i en lägenhet i Kortedala. När patruller anlände till bostaden hittades en blödande man. 

– Han ligger i lägenheten med sår på huvud och nacke, säger polisens presstalesman Hans Lippens.

En gripen efter sökinsats

Den skadade har tagits omhand av ambulanspersonal och först till sjukhus. Efter förhör med två vittnen kunde polisen vid en sökinsats gripa en misstänkt i närheten av brottsplatsen. 

– Vi fick ett namn på den misstänkte och personen greps vid åttatiden. Han misstänks för mordförsök, säger Lippens. 

Brottsplatsen avspärrad

Polisen har spärrat av bostaden för att genomföra en teknisk undersökning. 

Det knivskadade offret och den nu gripne ska vara bekanta med varandra, enligt polisen. 

Upprinnelsen till knivdådet är på söndagsmorgonen okänt. 

Den skadades tillstånd ska inte vara livshotande. 

Relaterade ämnen
Gustav Sandström
Gustav Sandström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER