Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Flera knivskurna i Västsverige i natt

Så många brott anmäldes i Västsverige 2018

Ett flertal knivdåd har ägt rum i Västsverige under natten mot lördagen.

Flera personer har knivskurits och en kvinna ska ha blivit slagen av en knivman i en lägenhet.

Bland annat hittades en man knivskuren i bröstet vid en grillrestaurang i centrala Göteborg under tidiga lördagsmorgonen.

I Falkenberg utreder polisen mordförsök sedan en man knivskurits svårt i en lägenhet.

Polis larmades till händelsen vid 05.30-tiden på lördagsmorgonen. Vittnen berättade om en man med knivskador som blödde vid magtrakten.

När polis anlände till restaurangen så hade mannen hunnit lämna för att ta sig till sjukhus. När patrullen nådde sjukhuset kunde polisen konstatera att mannen hade ett antal stickskador i bröstet – men att hans skador inte var livshotande.

Omständigheterna är i övrigt oklara, meddelar polisen på sin hemsida. En anmälan om grov misshandel har upprättats.

Mordförsök i lägenheten

Våldsdådet vid restaurangen var bara ett av många i Västsverige under natten mot lördagen.

Ett mordförsök ägde rum i Falkenberg strax efter klockan 23 på fredagskvällen. Polis och ambulans larmades då till en lägenhet i Skrea. Polis tog sig in i lägenheten och hittade en man med knivskador, mannen är förd till sjukhus. Enligt polisen är det oklart hur allvarliga mannens skador är.

Polisen fick uppgifter om att två män skulle ha lämnat platsen i en bil innan polisen kom fram. En av männen har sedan dess kunnat gripas, och den andre personen har anhållits i sin frånvaro.

Vid 13-tiden meddelade polisen att ytterligare en person – en kvinna – också frihetsberövats. Hon befann sig på brottsplatsen och när polisen undersökte henne närmare så visade det sig att hon var efterlyst sedan tidigare.

Brottsplatsen har spärrats av för teknisk undersökning. 

Knivdåd i Varberg och Lidköping

I Varberg larmades polis till en lägenhet under sena fredagskvällen efter larm om att en man slagit en kvinna i lägenheten och hotat ett flertal personer med kniv. Polis tog sig in i bostaden och kunde gripa knivmannen. Polisen upprättade en anmälan om olaga hot i två fall.

Vid 01.30-tiden larmades polis till en adress i Lidköping där en annan knivskärning ägt rum. På plats hittades en skadad man bedömdes ha knivskador. Mannen hade blivit huggen i nedre delen av bålen och hade även skador i huvudet. Mannen har svårt att berätta vad som hänt honom, enligt polisen. Även här har polis upprättat en anmälan om grov misshandel.